Nooit meer Facebook voor LinkedIn-topper Harrie

‘Maar met Facebook ben ik gestopt’

Zoetermeerder Lamers heeft een zeer groot zakelijke netwerk.

Deze inwoner van Zoetermeer wordt ook wel LinkedIn-Jedi genoemd. Omdat hij duizenden volgers op dit social netwerk heeft. Harrie Lamers (41) ziet zich niet als de Guru, maar noemt zich een verbindingsmakelaar. Of groei-expert, dat mag ook.

Noem mij maar gewoon regelneef, want dat ben ik al van jongs af aan. Ik ben altijd aan het netwerken. Mijn hele leven al. Eigenlijk heb ik het in verbinding brengen van mensen gewoon geleerd van mijn vader. Die wist ook hoe je relaties moest opbouwen, en behouden. Ook in mijn jeugd was ik altijd de ‘regelaar’ binnen mijn vriendengroep,” zegt Lamers die bij het grootste professionele netwerk ter wereld meer dan 13.000 connecties heeft. Daarmee zit hij in Nederland zeker bij de top.

Privé heeft hij meer dan 13.000 volgers en zakelijk nog eens 5.000.  Nieuwsgierigen kunnen die enorm aantallen niet goed zien, maar Lamers kan het wel snel laten zien en doet dat ook. ,,Maar dat ik zoveel connecties heb, dat is geen foefje of een truc. Je moet het zo zien, ik ben al meer dan tien jaar actief op LinkedIn. Toen werkte ik nog op een groot accountantskantoor en merkte dat dit een goed medium is om te weten wat je relaties doen en te weten wie de persoon is waar je mee hebt gesproken of gaat spreken. Belangrijk hierbij is eerste indruk en omgangsvormen. Hierbij heeft Lamers de focus gelegd op het social media kanaal LinkedIn en heeft hij afscheid genomen van Facebook. ,,Met Facebook ben ik gestopt. Dat is voor zakelijk verkeer niet echt geschikt. Al geldt dat ook voor Instagram.”

Hogescholen

Met zijn supergrote netwerk is de Zoetermeerder niet elk uur van de dag bezig. ,,Op de eerste plaats wil ik een balans tussen werk en privé. Ik heb een vrouw, een dochter van twaalf en twee zoons van tien en zeven jaar. Die zijn het belangrijkste. Maar naast mijn LinkedIn-adviseurschap heb ik ook nog een eigen bedrijf dat adviseert over circulaire oplossingen voor vloeren.  ,,Ik weet en ik zie dat er mensen zijn die iedere dag op LinkedIn uren zitten. Dat is trouwens helemaal niet nodig om zo’n groot netwerk te krijgen. Dat kan ik goed uitleggen, want ik ben niet alleen LinkedIn-ambassadeur, maar ook trainer. Ik heb er voor gestudeerd.” Daarom is hij veelgevraagd op hogescholen als Rotterdam, Den Haag en Leiden, waar Lamers ook trainingen aan studenten geeft. De studenten krijgen van hem te horen dat ze niet alleen een profiel moeten aanmaken maar zelf ook info, die voor anderen belangrijk kan zijn, moeten posten. ,,Dat vergroot je kansen en mogelijkheden in de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan een stageopdracht.”

Naamsbekendheid

Harrie Lamers noemt tenslotte LinkedIn een platform, een social-mediakanaal. Eén van de weinige platformen waarop je, als je daar een account hebt, en uiteraard ook connecties met anderen, ook van deze mensen kunt zien wie zijn, of haar connecties zijn. ,,Dat maakt het waardevol.  Als je bijvoorbeeld met iemand in contact wilt komen, kun jij aan jouw connectie vragen; ‘wil jij mij in contact brengen?’ Zo kun je je netwerk vergroten, je omzet vergroten, je naamsbekendheid vergroten. Zó leg ik het altijd uit. En verder vind ik het ontzettend leuk om mensen met elkaar in verbinding te brengen. Omdat ik weet dat het altijd waardevol is, als je iemand anders op deze manier verder kunt brengen. Uiteraard vraag ik voor mijn advies een vergoeding. Op deze wereld gaat alleen  de zon voor niets op.”

Fotocredits en artikel zie: https://www.ad.nl/zoetermeer/nooit-meer-facebook-voor-linkedin-topper-harrie-hoe-krijg-je-13-000-netwerkconnecties~a01f2c8a/ 

AUTEUR

Harrie Lamers

Luister altijd naar jouw hart, het heeft altijd gelijk! Eind 2014 ben ik aan een nieuwe uitdaging begonnen.Na 15 jaar in de accountancy gewerkt te hebben, heb ik mijn hart gevolgd en ben ik begonnen met mijn eigen onderneming.

Een keer koffie drinken?

© Copyright Harrie Lamers 2021