Writersblock

Het is alweer even geleden dat jullie van mij gehoord hebben. Qua blogs dan. Daar is een goede reden voor: ik heb last van writersblock. Ja, beste vrienden en vriendinnen, zo zie je maar, dat overkomt iedereen wel eens. Zelfs diegenen die altijd hun woordje klaar hebben kunnen daar last van hebben.

Netwerken is belangrijk

Natuurlijk ga ik je evengoed nog een keer het belang van netwerken op het hart drukken. Netwerken kan het verschil zijn tussen het falen en slagen van een onderneming. Het kan dus niet vaak genoeg benadrukt worden dat dit beslist geen verspilde moeite is. Eigenlijk zou je hier dus gewoon standaard elke week tijd voor moeten reserveren in je agenda.

Snelle resultaten boeken

Ik heb in mijn carrière als verbinder al vaak genoeg meegemaakt dat bedrijven van de ondergang gered werden door tijd in netwerken te investeren. In tegenstelling tot wat sommigen denken, kan het hebben van een goed netwerk sneller dan je denkt in je voordeel werken. Uiteindelijk heb je vaak al aan het advies of de hulp van één of twee personen genoeg om weer verder te kunnen met je bedrijf.

Mijn eigen netwerk inzetten

Misschien denk je wel dat ik alleen goede adviezen voor jullie heb als het gaat om netwerken. Nou, ik zal je bewijzen dat ik zelf ook regelmatig de hulp van mijn eigen netwerk inroep:

“Lieve vrienden en vriendinnen, om een herhaling van mijn gelukkig sporadische writersblock in de toekomst te voorkomen, heb ik jullie hulp nodig. Ik wil graag een ‘voorraadje’ van blog-onderwerpen in mijn laatje hebben. Voor toekomstige inspiratie. Daarom vraag ik jullie om mij te vertellen waarover je graag een artikel van mij zou willen lezen.”

Netwerken is win win

Zo zie je maar weer dat het hebben van een goed netwerk altijd zorgt voor win win situaties. Je kunt het vaak zo gek niet verzinnen, of je kunt je netwerk om hulp vragen.

In dit geval schrijf ik wat jullie graag willen lezen en zit ik nooit meer met een writersblock.

AUTEUR

Harrie Lamers

Luister altijd naar jouw hart, het heeft altijd gelijk! Eind 2014 ben ik aan een nieuwe uitdaging begonnen.Na 15 jaar in de accountancy gewerkt te hebben, heb ik mijn hart gevolgd en ben ik begonnen met mijn eigen onderneming.

Een keer koffie drinken?

© Copyright Harrie Lamers 2021