Vertel wat je voelt…

Afgelopen vrijdag had ik een leuk gesprek met Maurice

Hierin kwamen we samen tot de conclusie dat het juist beter is om je gevoel te delen en onze denkpatronen. Niet bang zijn voor de reacties of de negatieve gedachten van andere. Ik merk dat deze mogelijke gedachten van andere / het bang zijn om wellicht ‘’af te gaan’’ , ons ervan weerhoudt om gedreven en waardevolle content hier te plaatsen.

Nou en! Wees authentiek en deel je gedachten en gevoel.

Het gevoel wat ik met Maurice deelde; Ik voel me na deze bijzondere maanden net een Neanderthaler, een ‘’Jager’’ die elke werkdag probeert een stuk vlees mee naar huis te nemen.

En het gevoel wat ik kreeg als ik weer een nieuw stuk vlees, nee een nieuwe klant had binnengehaald was fantastisch!

Als spreker en trainer voor grote groepen, heb ik het roer moeten omgooien.

Iedereen zei natuurlijk je kan alles zo online doen, maar nee zo werkt het natuurlijk niet. Veel mensen moesten nog bekomen van de schrik en als verdedigingsmechanisme houden de meesten de handen op de welbekende ‘knip’.

Ik ben veel van mijn relaties gaan benaderen hoe het is en of ze ergens hulp mee nodig hadden. Ook ben ik nieuwe relaties gaan benaderen met deze vraag. Denk in branches waarbij ze juist op dit moment goed hulp kunnen gebruiken, op het gebied van branding, naamsbekendheid en/of opleiding.

Waarde weg geven

Ook ben ik van mening, dat je als spreker en of trainer best waarde mag weggeven op dit of een ander kanaal. Zo deel ik regelmatig tips en help ik zonder er gelijk een factuur voor te sturen. Maar let op, doe dit wel aan mensen waar je een klik mee hebt en die jou ook waarderen!

Zo heb ik Maurice in het gesprek van vrijdag het hele algoritme in een vogelvlucht uitgelegd en uitgelegd waar het met content om gaat. Het gaat niet om het bereik, aantal likes etc. wat al die Guru’s en Experts je vertellen. Nee, het gaat om de verbinding en de inhoud. Bij die zaken kan je wel een aantal slimme wetenswaardigheden inzetten (denk aan tijd, opbouw, titel en vraag om reacties).

Trots

Na maanden ‘jagen’ en in contact blijven is de koelkast weer goed gevuld en ben ik trots op mijzelf en op mijn gezin.

Samen zijn we hier sterker door geworden en vandaag genieten we van elkaar en het samen over de markt lopen. Op de markt is je gulden een daalder waard en geniet ik van de producten van de lokale ondernemer. Hoe vaak lopen jullie samen, bijvoorbeeld over de markt?

Wil je eens met mij van gedachten wisselen over jouw strategie?

Neem gerust contact op!

AUTEUR

Harrie Lamers

Luister altijd naar jouw hart, het heeft altijd gelijk! Eind 2014 ben ik aan een nieuwe uitdaging begonnen.Na 15 jaar in de accountancy gewerkt te hebben, heb ik mijn hart gevolgd en ben ik begonnen met mijn eigen onderneming.

Een keer koffie drinken?

© Copyright Harrie Lamers 2021