Stagiaire Bastiaan met 6 waardevolle LinkedIn tips

Trots op onze stagiaire Bastiaan ten Hoorn ! Hij laat zijn bedrevenheid en creativiteit zien in onderstaande artikel / blog op dit kanaal.

Goedendag allemaal,

Mijn naam is Bastiaan ten Hoorn en ik loop stage bij Harrie Lamers. Ik wilde bij Harrie namelijk leren om beter met LinkedIn om te gaan. Met zijn tips kreeg ik een enorme boost op mijn LinkedInprofiel. Hierdoor krijg ik nu ook veel meer aandacht. Ik keek in mijn netwerk en helaas zag ik nog veel beginnersfouten in de profielen. Juist voor studenten is dit een hele handige checklist. De zes punten die nodig zijn voor een goed basisprofiel zijn essentieel.

Een goed LinkedInprofiel begint bij de basis.

Zes punten die belangrijk zijn voor jouw LinkedIn profiel:

 • Profielfoto
 • Omslagfoto
 • Kopregel
 • Samenvatting
 • CV + aanvullingen
 • Contactgegevens

Profielfoto

Een professionele profielfoto is het belangrijkste. Mensen willen graag het gezicht achter het profiel zien. Dat komt veel prettiger over. Ook is het een vereiste dat je profielfoto duidelijk is en een professionele uitstraling heeft.

Een goede professionele profielfoto ziet er als volgende uit:

Rustige achtergrond

Je hele gezicht op de foto (Dus alle twee de ogen staan op de profielfoto)

Glimlachen


Glimlachen is cruciaal. Ik doe graag met lachende mensen zaken.

Hier ziet u mijn profielfoto. Gefotografeerd door Jonathan Leendertse .

 

Omslagfoto

De omslagfoto bevindt zich achter de profielfoto. De omslagfoto is een verlengde van jouw. Hierin laat je zien wat jij belangrijk vindt, waar je mee bezig bent en/of waar je voor staat. Een omslagfoto kan naar eigen smaak inrichten.

Figuur 2 Mijn omslagfoto. Een foto van mij samen met Jeremy Bulloch. Ik droom er van om iets voor Star Wars te doen en hij is een acteur in Star Wars.

Kopregel

De kopregel is naast je naam de meest waardevolle tekst van je hele LinkedInprofiel. De reden waarom het heel belangrijk is, is dat je op de woorden in de kopregel gevonden wordt.

Meestal wordt daar de functie van jouw en de naam van het bedrijf gezet. Helaas wordt dat super vaak gedaan. Daardoor is het niet origineel meer. Het is dus van belang om zoekwoordenonderzoek te doen naar jouw doelgroep. De zoekwoorden die veel worden gebruikt door je doelgroep gebruikt kan jij toepassen in je kopregel. Hierdoor zal je bereik vergroten.

Samenvatting

In de samenvatting vertel je over jezelf. Ik begrijp dat het lastig kan zijn. Zelf vind ik het ook moeilijk om over mijzelf te schrijven. Toch is het essentieel. Het hoeft niet een hele tekst te zijn, maar dat er klein verhaal over je achtergrond en/of wat jij belangrijk vindt is toegevoegd, is al een goede basis.

CV + aanvullingen

Vul alles in waar je hebt gewerkt. Van bijbaantjes tot te met werk waar je nu mee bezig bent. Jij kan zo onbewust een band creëren met de persoon die jouw CV bekijkt. Heb jij op evenementen gewerkt? Voeg dat ook toe. Heb jij een enorme prestatie geleverd of ander bijzondere noemenswaardigheden? En heb jij foto’s en/of andere media. Je kunt dat plaatsen bij jouw ervaringen.

Contactgegevens

Een potentiele klant is geïnteresseerd in jouw. Deze prospect wil ook contact met je opnemen. Zorg er dus voor jouw contactgegevens duidelijk vermeld staan zodat je prospect jouw snel en makkelijk kan bereiken. Een e-mailadres is het belangrijkste. Een telefoonnummer is een pré, maar hoeft niet altijd. Het verschilt namelijk per situatie wat handig is.

Conclusie

Dit zijn de zes belangrijkste punten om een goed basisprofiel te laten zien op LinkedIn. Ik benoem het opnieuw:

 • Profielfoto
 • Omslagfoto
 • Kopregel
 • Samenvatting
 • CV + aanvullingen
 • Contactgegevens

Is dit allemaal goed ingevuld? Dan heb je een goed basisprofiel. Ook ben je onderweg naar het optimaal benutten van jouw LinkedIn.

Heb je vragen? Zet het hieronder. Ik help je waar mogelijk. Anders geef ik jouw vraag door aan Harrie Lamers. Wil je met LinkedIn dieper ingaan en strategieën bepalen? Neem contact op met Harrie Lamers. Hij ontwikkelt samen met jouw goede strategieën om je pagina tot een succes te maken.

AUTEUR

Harrie Lamers

Luister altijd naar jouw hart, het heeft altijd gelijk! Eind 2014 ben ik aan een nieuwe uitdaging begonnen.Na 15 jaar in de accountancy gewerkt te hebben, heb ik mijn hart gevolgd en ben ik begonnen met mijn eigen onderneming.

Een keer koffie drinken?

© Copyright Harrie Lamers 2021