SMA West : Salesmanager in de Keuken bij Ford Ardea

23 april 2019 @ 17:00 - 20:30

We zijn deze bijeenkomst gast bij Ford Ardea in Den Haag. Zij is met haar vestigingen in Noord-Holland en Zuid Holland de grootste Ford dealer van Nederland. De historie van de samengevoegde bedrijven gaat wel terug tot bijna 90 jaar, elk afzonderlijk bedrijf bestaat al vele decennia en hebben een  rijke historie met Ford.      

Consumenten laten zich in hun keuze voor een auto al tijden leiden door bevindingen van anderen. Raadplegen van de verschillende ervaringen van andere consumenten is de laatste jaren veel eenvoudiger geworden. Op internet zijn allerlei sites te vinden met objectieve meningen van ervaringsdeskundigen. Met Social Media heeft dit nog een extra vlucht genomen, waardoor een goede en betrouwbare service van cruciaal belang is geworden bij Ford Ardea. Ze meten dit dan ook voortdurend, waarbij het aanvankelijk wat beangstigend was om bezoekers te vragen wat zij van de schadeherstel- of verhuurservice vinden. Iedere klacht is echter een kans op verbetering waar medewerkers mee aan de slag kunnen, offline en online. Tijdens deze bijeenkomst zal men ons meenemen hun commerciële wereld en de wijze waarop men hun FordStore, volledig rondom de klant heeft gebouwd.

In het tweede gedeelte van de presentatie zullen we nader ingaan op de samenwerking tussen dealers, zoals Ford Ardea en een leasemaatschappij. Hierbij zullen we o.a. stil staan dat er per jaar een paar duizend ex-leaseauto’s terug bij de leasemaatschappij terugkomen en de configuratie is niet altijd zoals de leasemaatschappij deze graag ziet. De BMW 5 serie met stoffen bekleding, 16 inch velgen en een handbak, de Opel Astra in de basis trim zonder navigatie, handbediende airco en wieldoppen en zo zijn er talloze voorbeelden te noemen. Met een paar duizend leaseauto’s per jaar die terugkomen is het risico voor een leasemaatschappij aanzienlijk. We zullen je meenemen in de wereld van de ideale uitvoeringen, optiepakketten en talloze opties die een auto waardevol maakt of juist niet voor een tweede leven. En niet onbelangrijk, wie kopen deze auto’s, welke kanalen worden gebruikt en hoe wordt een goede prijs  gerealiseerd

Gegevens

Datum: 23 april 2019
Tijd: 17:00 – 20:30
Site: http://www.flevum.nl/nl/agenda/2019/04/02/directeuren-afternoon
Locatie: FordStore Den Haag
Mercuriusweg 9
Den Haag, 
+ Google Maps

Organisator

SMA

AUTEUR

Harrie Lamers

Luister altijd naar jouw hart, het heeft altijd gelijk! Eind 2014 ben ik aan een nieuwe uitdaging begonnen.Na 15 jaar in de accountancy gewerkt te hebben, heb ik mijn hart gevolgd en ben ik begonnen met mijn eigen onderneming.

Een keer koffie drinken?

© Copyright Harrie Lamers 2021