Met frisse tegenzin op een netwerkborrel staan

Herken je dat? Je gaat naar een netwerkborrel en vanaf het eerste moment gaat er niets zoals jij wilt.

Je gaat op tijd naar de plek van bestemming, maar het verkeer zit niet echt mee. Haastend kom je dan eindelijk aan en je zet jouw auto in een veel te dure parkeergarage. Ik hoor je al denken: “Waarom ga je dan ook niet met het openbaar vervoer, Harrie?” Maar dat ging even niet vanaf de plek waar ik vandaan kwam.

Nadat je de auto geparkeerd hebt, moet je nog lopend naar het restaurant midden in de stad. Gelukkig is je richtingsgevoel goed en kom je er zonder omwegen aan. Je gaat snel naar binnen.

Opgaan in de menigte

De dame die je ontvangt is wat onwennig. Geen hand, wel een ‘hallo’, geen badge, geen rode loper. Maar wel een hele hoop mensen…. En nog meer mensen… een hoop geluid en wat dan..? Even om je heen kijken…Oh, gelukkig zie je een paar bekenden en je maakt even een praatje.

Normaal gesproken voel ik me als een vis in het water op netwerkborrels. Ik houd ervan om nieuwe contacten op te doen en bestaande contacten naar een volgend level te tillen. Vandaag dus niet.

Soms zit je op de één of andere manier gewoon niet ‘lekker’ in je vel of pak. Je hebt het ook warm door die mensenmassa. Dan begint er ineens iemand tegen je te praten. Hé Harrie! Ik ken jou ergens van…. Leuk ! Maar wie het is? Ik probeer haar te verstaan, maar lukt niet echt goed. Ik draai mij even om, om te kijken of het andere oor meer zijn best kan doen. Na wat gestuntel lukt het aardig en maak je een potje praat. Je wisselt wat visitekaartjes uit en spreekt af om later contact op te nemen.

Tip: Sluit altijd goed af en maak concrete afspraken met elkaar (uiteraard alleen indien er een ‘klik’ is).

Prioriteiten stellen

Met mijn ziel onder mijn arm loop ik weer verder en verderop zie ik nog wat bekenden. Dan loop ik nog even naar buiten. Ik rook wel niet meer, maar een beetje frisse lucht kan geen kwaad. Ik kijk naar binnen denk: “Heb ik hier eigenlijk wel zin in? Harrie, heb je niets beters te doen? Zeker! De gesprekken van school van mijn kids!

Ik bel mijn vrouw: “Ik kom eraan schatje!” “Wat, nu al lieverd?” “Ja, ik vind die parkeergarage zo duur en wil graag op tijd zijn.” “Oh wat fijn lieverd!”

Als ik naar buiten loop kom ik een dame tegen, helemaal in de stress en bezweet. “Meneer, weet u de weg naar de… borrel?” “Ja hoor, kijk, u bent er bijna. Daar is de ingang. Heel veel plezier en geniet van de avond. Tot ziens!” En bijna struikelend rent ze naar de ingang.

Ik doe mijn parkeerkaartje bij de automaat erin en tik een behoorlijk bedrag af voor een uurtje netwerken.

Moraal van dit verhaal

Netwerk borrels zijn belangrijk om nieuwe contacten op te doen en om bestaande contacten te versterken. De één ziet er enorm tegenop om er naartoe te gaan en voor de ander is dat appeltje eitje.

Wat we allemaal gemeen hebben is dat het soms gewoon niet goed voelt, ook niet als je er eenmaal bent. Kies dan gewoon voor jezelf en zie ervan af. Het is echt niet erg als je er ééntje mist. Voordat je het weet sta je weer op de volgende netwerkborrel met een veel beter gevoel.

Wil je een keer met mij hierover sparren?

Wil je dat ik even de zaak op scherp zet?

Neem contact op via 0641909347

AUTEUR

Harrie Lamers

Luister altijd naar jouw hart, het heeft altijd gelijk! Eind 2014 ben ik aan een nieuwe uitdaging begonnen.Na 15 jaar in de accountancy gewerkt te hebben, heb ik mijn hart gevolgd en ben ik begonnen met mijn eigen onderneming.

Een keer koffie drinken?

© Copyright Harrie Lamers 2021