De waarde ervan inzien…

Hoe komt het toch dat netwerken steeds vaker voor lief wordt genomen?

Het is mij toch steeds weer een raadsel als ik weer eens zie dat mensen gewoon de waarde van netwerken niet zien. Sommigen nemen het gewoon voor lief, het is er, je laat je gezicht zien en daarmee uit. Net zoals een pukkel die opeens op je neus verschijnt. Het is nu eenmaal zo en je kunt er niets aan doen. Dit is dus de oorzaak van vele, vele gemiste kansen. Naar mijn bescheiden mening dan.

Als deelnemer/lid kom ik op een aantal netwerkbijeenkomsten. Op elke bijeenkomst zijn er dan weer mensen waar ik me van afvraag waarom ze in hun pitch niet gewoon duidelijk zijn. Wie is hun ideale klant? Naar wie zijn ze concreet op zoek? In plaats daarvan hoor ik dan dat ze op zoek zijn naar een MKB bedrijf, of naar ondernemers…

Tja, daar zit je dan mee aan tafel. Als je nou gewoon zegt naar wie je op zoek bent, dan kunnen we je misschien helpen, bijvoorbeeld met ons LinkedIn netwerk. Ik blijf er dan ook op hameren dat netwerken van onschatbare waarde kan zijn.

Zo heb ik bijvoorbeeld jaren lang in de accountancy en in de automotive gezeten. Een maatkledingbedrijf zoekt ingangen bij dit soort organisaties. Die had ik dus zó kunnen helpen en ermee kunnen verbinden, als ze duidelijk geweest waren en dat gewoon gezegd hadden.

Of die BMW dealer, die graag met wagenparkbeheerders in contact wil komen. Toevallig heb ik er 239 in mijn lijst van contacten staan, met wie wilde je in contact komen?

In plaats van te denken dat ik niet de ideale klant was, omdat ik niet in het plaatje pas en ook niet in een dure auto rijd, had hij dus beter duidelijk kunnen zijn. Dat was ook veel beter voor zijn targets geweest.

Wil jij graag jouw targets lekker snel halen? Laten we dan eens afspreken voor een kop koffie. Dan kijken we samen hoe ik jullie kan helpen met de strategie: pitchen, prospects vinden en een hogere conversie.

Tot snel!

https://www.linkedin.com/in/harrielamers/

0641909347

AUTEUR

Harrie Lamers

Luister altijd naar jouw hart, het heeft altijd gelijk! Eind 2014 ben ik aan een nieuwe uitdaging begonnen.Na 15 jaar in de accountancy gewerkt te hebben, heb ik mijn hart gevolgd en ben ik begonnen met mijn eigen onderneming.

Een keer koffie drinken?

© Copyright Harrie Lamers 2021