Aan je verdediging bouwen

Tja, zo is het alweer 2018! Cliché misschien om te zeggen dat 2017 voorbij is gevlogen, maar wel waar. Voor mij was 2017 een geweldig jaar, zowel privé als zakelijk. Heerlijk, dat je dat soort jaren er tussen hebt zitten, niet waar? Daarom was het ook een beetje lastig om goede voornemens voor 2018 te verzinnen. Dat krijg je, als het ‘oude’ jaar al naar je zin was.

Meer tijd met het gezin

Eén ding was een makkie, meer tijd met mijn gezin doorbrengen. Dat staat namelijk elk jaar op mijn verlanglijstje. Dit jaar echter, hebben we meteen maar de koe bij de horens gevat om zo maar te zeggen en zijn we met de kids een midweek naar ons prachtige Zeeland geweest.

Daar ging het dak er bijna letterlijk en figuurlijk af. Je kan rustig stellen dat 2 januari 2018 een heftig nachtje was. De storm van die avond zorgde in elk geval voor iets minder slaap dan normaal. Gelukkig hebben we in Nederland geweldige maatregelen getroffen voor dat soort noodweer, zoals de Deltawerken.

De Deltawerken als verdediging

Dit enorme ‘verdedigingssysteem’ zijn we de volgende dag met ons gezin gaan bezoeken. Als je daar dan staat, realiseer je je pas wat de omvang van het werk moet zijn geweest om dit voor elkaar te krijgen. Maar, het was nodig om ons land te kunnen verdedigen tegen het stijgende water.

De indruk die de Deltawerken op mij maakte en de wetenschap dat dat allemaal was om onszelf te kunnen verdedigen, deed mij denken aan mijn eigen toekomst. Wat nu, als er onverwachts iets gebeurt? Ik heb ook een verdedigingsmechanisme nodig in geval van onverwachte calamiteiten! Iets waar ik op kan terugvallen bij hevige storm.

Hoe hebben jullie dat geregeld? Welke systemen hebben jullie ingezet om in geval van noodweer droge voeten te houden? Ik ben benieuwd!

 

Goede voornemens

O, ja, de goede voornemens! Net als vele anderen heb ik mezelf natuurlijk voorgenomen om meer te reizen, nóg slanker en knapper te worden en nóg succesvoller!

Minder appen

Maar, alle gekheid op een stokje, wat ik mij werkelijk heb voorgenomen is om dit jaar eens wat minder te appen en wat vaker gewoon de telefoon te pakken. Nu zullen jullie wel denken: “Jij, Harrie?” Je doet zo vreselijk veel met LinkedIn en nu ga je meer bellen? Inderdaad, niet voor de eerste contacten natuurlijk, dat kan prima via dit medium. Maar, als het tijd wordt om wat nader tot elkaar te komen en eventueel een afspraak te maken, wil ik toch meer gaan bellen.

Want, laten we wel wezen, in een appje of een e-mail, kan je je gevoel niet echt kwijt. Aangezien ik nogal direct kan zijn, kan dat nog wel een resulteren in een rvo. Nu hoor ik je denken: “wat is een rvo?”. Een rvo is een Relatie Verstorende Opmerking.

Buckets

Of dit mijn enige goede voornemen is? Nee, ik heb ook nog een aantal andere wensen opgeschreven, al zijn dat meer ‘buckets’.

Zo hadden we nog nooit oesters gegeten. Dat hebben we in onze vakantie meteen af kunnen strepen! Het was wel even wennen, maar na een goede uitleg hebben wij genoten van de ervaring in het restaurant in Domburg.

Moraal

De moraal van dit verhaal is: Begin klein en je eindigt vanzelf groot. De Deltawerken waren ook niet in één dag gebouwd.

AUTEUR

Harrie Lamers

Luister altijd naar jouw hart, het heeft altijd gelijk! Eind 2014 ben ik aan een nieuwe uitdaging begonnen.Na 15 jaar in de accountancy gewerkt te hebben, heb ik mijn hart gevolgd en ben ik begonnen met mijn eigen onderneming.

Een keer koffie drinken?

© Copyright Harrie Lamers 2021